افست چیست ؟
در بیان کلی افست یک سیستم چاپ است که امروزه به طور بسیار گسترده برای چاپ انواع بروشور ، کاتالوگ ، پوستر ، کارت ویزیت فرم های عمومی و خلاصه هر چیزی که قرار است بر روی کاغذ و با تیراژ و کیفیت بالا چاپ شود مورد استفاده قرار میگیرد .
در چاپ افست از سیستم رنگی CMYK ) Cyan , Magenta , Yellow , blacK ) استفاده می کنند و رنگها به صورت جدا گانه بر روی کاغذ چاپ میشوند . دستگاههای چاپ افست با توجه به مدل و قیمت آنها بین ۱ تا ۵ ستون رنگ دارند . در زیر تصویر شماتیک یک دستگاه چاپ افست با ۴ ستون رنگ نمایش داده شده که به دستگاه ۴ رنگ همزمان معروف هستند .
مراحل انجام کار :
۱ – طراحی :
اولین بخش در هر نوع سیستم چاپی طراحی میباشد . طراحی بر خلاف مفهمومی که در جامعه ما فراگیر شده است کاری بسیار حساس و تخصصی است . شاید یک فرد مسلط به برنامههای گرافیکی مانند فتوشاپ بتواند با سر هم کردن چند تصویر یک کار طراحی را خلق کند . اما مسلماً نمیتواند یک طراحی آماده چاپ خوب و با کیفیت را خلق کند . زیرا از تجربه و تخصص که مهمترین قسمتهای بخش طراحی هستند بیبهره است . مهندسین طراح شرکت چاپ گستر شرق در کنار شما هستند تا خلاقانه ترین و تخصصی ترین طراحیها را برای شما انجام دهند .
۲ – لیتو گرافی :
در این مرحله پروژه طراحی شده به لیتوگرافی برده میشود و با استفاده از دستگاه ایمیج ستر( Image Setter ) از طراحی خروجی (فیلم) گرفته میشود . در کارهای چهار رنگ چهار فیلم به صورت جداگانه برای هر رنگ تهیه میشود .
پس از تهیهی فیلم از فایلها، فیلمهای هر رنگ به صورت مجزا در دستگاهی به نام قید کپی قرار میگیرد و پس از نوردهی نقش فیلم بر روی زینک می افتد . بدین ترتیب چهار زینک از هر رنگ تهیه میشود .
۳ – چاپ :
همان گونه که گفته شد ماشین چاپ با توجه به مدل آن از غلطکهای متعدد تشکیل شده که مرکب را یکنواخت کرده و نهایتاً به زینک میرساند . زینک ابتدا بهوسیله غلطکی مرطوب می شود( غلطک آب ) ، مرکب توسط غلطک دیگری بر روی زینک مالیده میشود . به دنبال آن نقش از روی زینک به روی لاستیک چاپ میافتد و بعد از آن به کاغذ منتقل می گردد .